GLOW magazine, 80 issues !

80 και συνεχίζουμε…

EDITORIAL

Φυλλομετρώ στο μυαλό μου 80 τεύχη! Όλα ξεχωριστά, όλα μοναδικά, όλα αγαπημένα. Το καθένα με τη δική του προετοιμασία, αγωνία και ενθουσιασμό. Τον ίδιο, αμείωτο ενθουσιασμό που μας ακολουθεί από την αρχή μέχρι σήμερα. Όταν συνειδητοποίησα ότι αγγίξαμε τα 80 τεύχη, ξαφνιάστηκα. Η διαπίστωση ότι πέρασε τόσος δημιουργικός χρόνος χωρίς να το καταλάβω, μου επιβεβαίωσε αυτό που λένε για το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, όταν είσαι ικανοποιημένος με αυτό που κάνεις, όταν εισπράττεις ευτυχία απ’ αυτό.

Όταν ετοιμάζαμε το πρώτο τεύχος, σε εποχές ευδαιμονίας, ονειρευόμουν ένα περιοδικό που να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα στην αισθητική, ένα περιοδικό ευγενές, αληθινό, και πρωτοποριακό. Nα φέρνει έναν νέο αέρα στον περιοδικό Τύπο. Τα συνεχή θετικά σχόλια που εισπράττουμε από κάθε πλευρά είναι, άλλωστε, η βασικότερη κινητήρια δύναμή μας -μετά το αρχικό όραμά μας- να συνεχίζουμε και να εξελισσόμαστε.

Δημιουργήσαμε ένα περιοδικό με ιδιαίτερα πιστό κοινό, που στην εποχή μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του και άφησε πίσω του περιοδικά με παράδοση πολλών ετών. Αυτό κατάφερε να το υλοποιήσει μια μικρή αλλά δεμένη ομάδα, που με την ειλικρίνεια των προθέσεων και των στόχων της, κοιτάει μπροστά, αποκλειστικά και μόνο τη δική της πορεία και με μόνο γνώμονα να πορεύεται με πίστη και αλήθεια γι’ αυτό που κάνει.

80 τεύχη μετά, συνεχίζουμε να καινοτομούμε, απαντώντας στις  προκλήσεις της νέας εποχής και πιστεύοντας στο μέλλον του ψηφιακού Τύπου, -σεβόμαστε, όμως, και εξακολουθούμε να είμαστε διαχρονικοί λάτρεις της έντυπης μορφής του. Με διάθεση να διεισδύσουμε ακόμη περισσότερο στην πόλη και να έρθουμε σε πιο άμεση επαφή με μεγαλύτερο κομμάτι αναγνωστών, μετά τη δημιουργία της ηλεκτρονικής μας σελίδας http://www.glow.gr, μπήκαμε στο facebook, στο twitter, στο pinterest, στο instagram και πρόσφατα, αποκτήσαμε το νέο μας «παιδί», το blog μας. Έτσι πετύχαμε το βασικό ζητούμενο: τη διεύρυνση της επικοινωνίας με το κοινό μας.

Σε μια εποχή που εκδοτικοί κολοσσοί καταρρέουν, οι κυκλοφορίες στα περίπτερα «βυθίζονται» και ο ανταγωνισμός, δυστυχώς, συρρικνώνεται, εμείς αποκτούμε νέα κίνητρα για να βελτιωνόμαστε, να εκκολάπτουμε καινούριες ιδέες, να αναπτύσσουμε τον ψηφιακό μας τομέα και να ανοιγόμαστε σε ακόμη μεγαλύτερες ομάδες αναγνωστών και χρηστών, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους διαφημιζόμενους να επικοινωνούν τα προϊόντα και τις ιδέες τους σ’ ένα ακόμη πιο διευρυμένο, αναγνωστικό κράμα. Σε αντιστάθμισμα της διαμορφωμένης κατάστασης, που διαρκώς μεταβάλλεται στον χώρο των εκδόσεων, τα free press έντυπα κυριαρχούν πλέον ως βασική τάση των εκδοτικών προσπαθειών, με εκδόσεις illustration, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά τους, με μεγαλύτερη ευελιξία, έντονη παρουσία σε περισσότερα σημεία διανομής, αυξημένη διείσδυση στην αγορά και περισσότερους αναγνώστες.

Το GLOW συνεχίζει να διεκδικεί δίκαια και καθαρά το μερίδιό του στην αγορά με αποκλειστικά -και μόνο- κριτήρια την κυκλοφορία του, την επιρροή του, αλλά και τη θέση που κατέχει σ’ αυτήν. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος, άλλωστε, για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή, να είμαστε οικονομικά υγιείς, να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και ειλικρινείς απέναντι σε όλους.

Για όλα τα παραπάνω, θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τα 430 σημεία διανομής σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, που μας φιλοξενούν κάθε μήνα, τους 1000 και πλέον διαφημιζόμενους, που μας στήριξαν και μας στηρίζουν από το πρώτο τεύχος μέχρι και σήμερα και τους 30.000 αναγνώστες που γίνονται μέτοχοι στο όραμά μας και το μετουσιώνουν σε δική τους απόλαυση.

Κυρίως, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολύτιμους συνεργάτες μου, συντάκτες, γραφίστες, φωτογράφους, στιλίστες, διαφημιστές, για την απέραντη συμπαράσταση και αμέριστη βοήθεια που μας έχουν προσφέρει και χάρη στους οποίους ένα όνειρο πήρε σάρκα και οστά με τον πιο επιτυχημένο τρόπο, σ’ έναν κοινό τόπο ονείρων, φιλοδοξιών, που διαθέτουν όλοι όσοι στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.

80 τεύχη μετά, λοιπόν, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το GLOW έχει δομηθεί στη βάση του οράματος, της ειλικρίνειας, της αγάπης και της δημιουργικότητας των συντελεστών του με στόχο τη μέγιστη ικανοποίηση του αναγνωστικού κοινού.

 

Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο στο προσεχές μέλλον, αλλά, στο βαθμό που εξαρτάται από μένα, υπόσχομαι να συνεχίσουμε να φυλλομετρούμε παρέα πολλά ακόμα τεύχη του GLOW.

 

Σας ευχαριστώ όλους,

Νανώ Κουγιουμτζόγλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s